Ці м’ясні котлети гідно претендують на звання національної кулінарної гордості у майбутньому – якщо не на рівні з борщем, то хоч близько.
Микола Тищенко згадав, що він не лише політик, але й ресторатор. За словами нардепа, рецепт мітболов він розробив разом з найкращими шеф-повари столиці. Ми від ЗІРОК додаємо, що його головний талант – створювати хайп, що він зараз і робить після недавньої спроби перейменувати легендарну котлету по-київськи в “мітбол”. Там не вийшло – значить, на хвилі хайпу випускаємо Мітболи по-Оболонськи.
Рецепт м’ясних кульочків “по-Оболонськи” від Миколи Тищенко
Інгредієнти:
• Телятина (мяка частина: філе, окіст, лопатка) – 500 г .;
• Свинина (як варіант шия) – 200 г .;
• Часник – 1-2 дольки;
• Цибуля – 1 шт .;
• Яйце – 1 шт .;
• Петрушка – невеликий пучок;
• Панірувальні сухарі – 40 г;
• Сухий сир – 40 г;
• Чорний перець – за смаком;
• Сіль – за смаком.
- Свинину і телятину пропускаємо на мясорубці, додаємо соль, перець, рублену петрушку, яйце.
- Із отриманого фаршу формуємо мітболи – кругляші, розміром трохи більше, чим перепелине яйцо.
- Пануємо в суміші з натертого сухого сиру (типу пармезану) і сухарів. Небагато оливкового масла і відправляємо в духовку на 10 хвилин при 180 градусах.
Поки м’ятболи готуються, готуємо соус.
Інгредієнти:
• Консервовані помідори (з вашої антресолі) у власному соку – 200-300 мл.;
• Базилік – невеликий пучок;
• Часник – кілька долоньок;
• Курячий бульйон (або яловичий) – 120 мл.;
• Червоне сухе вино – 120 мл.;
• Оливкова олія
• Чорний перец
• Сіль
- Лук, часник нарізаємо дрібним кубиком, обсмажуємо на оливковому маслі, додаємо червоне вино і випарюємо, додаємо томати без шкурки, нарізані кубиком, трохи куриного бульона, і томати, консервовані у власному соку.
- Солим, перчим, вводимо трохи цукру, тушимо 5 хвилин, знімаємо з плити і додаємо рублений базилік або італійські трави (лучше і те, і друге). Консистенцію соусу вибирайте за бажанням.
- Мітболи перекладаємо в глибокий посуд для запікання, поливаємо соусом і оставляємо в духовці на 20-30 хвилин при температурі 160 градусів.
- Викладаємо на тарелку, прикрашаемо свіжим базиліком, посипаємо сиром.