Connect
To Top

Новорічні рецепти від Ектора Хіменеса-Браво

Ектор Хіменес-Браво запрошує нас на новорічний стіл з легкими та оригінальними стравами. Відкрийте для себе рецепти, які полегшать ваше святкування!

Відомий колумбієць вирішив підстригти святе – наше олив’є! Що ж пропонуєш замість, Екторе?

Рецептів, що полегшать ваше життя в новорічну ніч – не так вже й багато. Легкі, оригінальні та корисні страви для новорічного столу пропонує вам український шеф-кухар, ресторатор і просто хороша людина Ектор Хіменес-Браво.

Відкривати новорічний стіл Ектор пропонує крабовим салатом без рису – клянеться, що він “дійсно смачний”! Умова – майонез до салату повинен обов’язково бути домашній. Повірте, якщо ви його хоча б раз спробуєте, то нічого іншого більше не захочете, а готується він дуже просто і швидко. Далі в якості гарніру ресторатор пропонує картоплю з тунцем, ніжний фарширований перець і хрустку картоплю по-сільськи. А квінтесенцією новорічного столу коронне страва наших мам – запечена курка, як повідомляє у своєму рецепті Ектор, “ідеальна”. Альтернативною або додатковою коронною стравою можна приготувати печінковий кекс – смакота!

Новорічний печінковий кекс

Інгредієнти:

  • куряча печінка – 600 гр
  • яйце – 2 шт
  • морква – 150 гр
  • кукурудзяне/пшеничне борошно – 40 гр
  • рослинна олія – ​​5 гр
  • мускатний горіх – 1 гшр
  • солодка паприка – 3 гр
  • сіль, перець
  1. Моркву натираємо на великій тертці, цибулю нарізаємо дрібними кубиками. Пасеруємо цибулю та моркву на сковороді з невеликою кількістю рослинної олії.
  2. Курячу печінку промиваємо та видаляємо видимий жир та плівочки. Підготовлену печінку подрібнюємо блендером.
  3. До подрібненої печінки додаємо яйця, борошно, пробиваємо блендером до однорідності.
  4. Масу, що вийшла, солимо і перчимо за смаком, додаємо солодку паприку, мускатний горіх і пасеровані овочі, перемішуємо.
  5. Викладаємо суміш у форму для запікання та відправляємо у розігріту до 180 градусів духовку на 50 хвилин.

Новорічні рецепти від Ектора Хіменеса-Браво

Ідеальна ціла запечена курка

Інгредієнти:

  • курка – 1 ціла
  • сіль, перець

Курка має бути кімнатної температури

  1. Миємо курку, протираємо її обов’язково, змішуємо сіль із перцем і добре натираємо з усіх боків курку і всередині теж.
  2. Запікаємо при 180 градусах до золотої скоринки. Готовність перевіряємо надрізом на філе.

Фарширований перець без рису і підлив

Інгредієнти:

  • Перець болгарський – 6 шт
  • Стегна куряче без шкіри – 400 гр
  • Твердий сир – 200 гр
  • Печериці – 180 гр
  • Йогурт або сметана – 10-12 ст л
  • Сіль, перець
  1. Зрізаємо шапки, чистимо серединку від насіння, філе куряче ріжемо на кубики, гриби також нарізаємо, сир натираємо на дрібній тертці.
  2. Викладаємо в перці нацинку шарами: сир – гриби – йогурт – сіль/перець – філе – сир.
  3. Ставимо на пергамент у духовку на 30-40 хвилин за 180-200 градусів.

 

Печений картопель з начинкою з тунцем

Інгредієнти:

  • Картопля – 4 великі штуки
  • Тунець у власному соку – 1 банка
  • Моцарелла – 150-200 гр
  • Вершкове масло – 50 гр
  • Зелень
  1. Картоплю обмотуємо кожен окремо у фольгу, ставимо запікати при 180 градусах 20-25 хвилин. Перевірити готовність зубочисткою.
  2. Розрізаємо картоплю вздовж, як кишеню, розминаємо вилкою картопля з олією і додаємо трохи моцарелли.
  3. Рубаємо зелень, перемішуємо з тунцем, викладаємо на картопля зверху, посипаємо моцарелою і ставимо ще на 5 хвилин в духовку, щоб розплавити сир.

Ідеальний картопель по-селянськи хрусткий ззовні і м’який всередині

Інгредієнти:

  • Картопля – 500 гр
  • Олія
  • Сіль, перець
  1. Чистимо картоплю, ріжемо на часточки. Вологи не допускати до часточок! Чи не мити часточки!
  2. Щедро солимо – сіль створить хорошу скоринку на картоплі, додаємо олію, щоб картопля не сохла, а саме підсмажилася.
  3. Викладаємо на пергамент у духовку на 200 градусів – і забуваємо про картошку на 20-25 хвилин.
  4. Далі потрібно її просто по шматочку після приготування викласти на тарілку. Можна додати часниковий соус до картоплі під час подачі.

 

Крабовий салат без рису дійсно смачний

Інгредієнти:

  • Крабові палички – 200 гр
  • Огірки (без насіння) – 280 гр
  • Кукурудза консервована – 280 гр
  • Яйця – 5 шт
  • Домашній майонез – 100 гр
  • Цибуля зелена, зелень
  • Сіль, перець

З огірків обрізаємо боки, використовуємо їх. Усі інгредієнти нарізаємо дрібними кубиками, заправляємо майонезом, силлю та перцем. Можна замінити майонез на йогурт у співвідношенні 1:1.

Домашній майонез

Інгредієнти:

  • Яйце – 2 шт
  • Рослинна олія – ​​250 гр
  • Гірчиця – 2 год л
  • Лимонний сік – 1 ст.л
  • Цукор – 0,5 год л
  • Сіль – 0,5 год л

Усі інгредієнти повинні бути при кімнатній температурі!

  1. Яйця розбити у високу вузьку ємність, відмінно підійде мірна склянка для занурювальних блендерів.
  2. Влийте туди масло|мастило|, додайте|добавляйте| гірчицю, цукор – поставте ніжки блендера прямо на жовтки і збивайте не рухаючись.
  3. Густий майонез почне утворюватися, збиваємо до кінця. Потім додаємо ще й лимонний сік.

ЖИТТЯ ЗІРОК