Відомий колумбієць вирішив підстригти святе – наше олив’є! Що ж пропонуєш замість, Екторе?
Рецептів, що полегшать ваше життя в новорічну ніч – не так вже й багато. Легкі, оригінальні та корисні страви для новорічного столу пропонує вам український шеф-кухар, ресторатор і просто хороша людина Ектор Хіменес-Браво.
Відкривати новорічний стіл Ектор пропонує крабовим салатом без рису – клянеться, що він “дійсно смачний”! Умова – майонез до салату повинен обов’язково бути домашній. Повірте, якщо ви його хоча б раз спробуєте, то нічого іншого більше не захочете, а готується він дуже просто і швидко. Далі в якості гарніру ресторатор пропонує картоплю з тунцем, ніжний фарширований перець і хрустку картоплю по-сільськи. А квінтесенцією новорічного столу коронне страва наших мам – запечена курка, як повідомляє у своєму рецепті Ектор, “ідеальна”. Альтернативною або додатковою коронною стравою можна приготувати печінковий кекс – смакота!
Новорічний печінковий кекс
Інгредієнти:
- куряча печінка – 600 гр
- яйце – 2 шт
- морква – 150 гр
- кукурудзяне/пшеничне борошно – 40 гр
- рослинна олія – 5 гр
- мускатний горіх – 1 гшр
- солодка паприка – 3 гр
- сіль, перець
- Моркву натираємо на великій тертці, цибулю нарізаємо дрібними кубиками. Пасеруємо цибулю та моркву на сковороді з невеликою кількістю рослинної олії.
- Курячу печінку промиваємо та видаляємо видимий жир та плівочки. Підготовлену печінку подрібнюємо блендером.
- До подрібненої печінки додаємо яйця, борошно, пробиваємо блендером до однорідності.
- Масу, що вийшла, солимо і перчимо за смаком, додаємо солодку паприку, мускатний горіх і пасеровані овочі, перемішуємо.
- Викладаємо суміш у форму для запікання та відправляємо у розігріту до 180 градусів духовку на 50 хвилин.

Новорічні рецепти від Ектора Хіменеса-Браво
Ідеальна ціла запечена курка
Інгредієнти:
- курка – 1 ціла
- сіль, перець
Курка має бути кімнатної температури
- Миємо курку, протираємо її обов’язково, змішуємо сіль із перцем і добре натираємо з усіх боків курку і всередині теж.
- Запікаємо при 180 градусах до золотої скоринки. Готовність перевіряємо надрізом на філе.

Фарширований перець без рису і підлив
Інгредієнти:
- Перець болгарський – 6 шт
- Стегна куряче без шкіри – 400 гр
- Твердий сир – 200 гр
- Печериці – 180 гр
- Йогурт або сметана – 10-12 ст л
- Сіль, перець
- Зрізаємо шапки, чистимо серединку від насіння, філе куряче ріжемо на кубики, гриби також нарізаємо, сир натираємо на дрібній тертці.
- Викладаємо в перці нацинку шарами: сир – гриби – йогурт – сіль/перець – філе – сир.
- Ставимо на пергамент у духовку на 30-40 хвилин за 180-200 градусів.

Печений картопель з начинкою з тунцем
Інгредієнти:
- Картопля – 4 великі штуки
- Тунець у власному соку – 1 банка
- Моцарелла – 150-200 гр
- Вершкове масло – 50 гр
- Зелень
- Картоплю обмотуємо кожен окремо у фольгу, ставимо запікати при 180 градусах 20-25 хвилин. Перевірити готовність зубочисткою.
- Розрізаємо картоплю вздовж, як кишеню, розминаємо вилкою картопля з олією і додаємо трохи моцарелли.
- Рубаємо зелень, перемішуємо з тунцем, викладаємо на картопля зверху, посипаємо моцарелою і ставимо ще на 5 хвилин в духовку, щоб розплавити сир.

Ідеальний картопель по-селянськи хрусткий ззовні і м’який всередині
Інгредієнти:
- Картопля – 500 гр
- Олія
- Сіль, перець
- Чистимо картоплю, ріжемо на часточки. Вологи не допускати до часточок! Чи не мити часточки!
- Щедро солимо – сіль створить хорошу скоринку на картоплі, додаємо олію, щоб картопля не сохла, а саме підсмажилася.
- Викладаємо на пергамент у духовку на 200 градусів – і забуваємо про картошку на 20-25 хвилин.
- Далі потрібно її просто по шматочку після приготування викласти на тарілку. Можна додати часниковий соус до картоплі під час подачі.

Крабовий салат без рису дійсно смачний
Інгредієнти:
- Крабові палички – 200 гр
- Огірки (без насіння) – 280 гр
- Кукурудза консервована – 280 гр
- Яйця – 5 шт
- Домашній майонез – 100 гр
- Цибуля зелена, зелень
- Сіль, перець
З огірків обрізаємо боки, використовуємо їх. Усі інгредієнти нарізаємо дрібними кубиками, заправляємо майонезом, силлю та перцем. Можна замінити майонез на йогурт у співвідношенні 1:1.

Домашній майонез
Інгредієнти:
- Яйце – 2 шт
- Рослинна олія – 250 гр
- Гірчиця – 2 год л
- Лимонний сік – 1 ст.л
- Цукор – 0,5 год л
- Сіль – 0,5 год л
Усі інгредієнти повинні бути при кімнатній температурі!
- Яйця розбити у високу вузьку ємність, відмінно підійде мірна склянка для занурювальних блендерів.
- Влийте туди масло|мастило|, додайте|добавляйте| гірчицю, цукор – поставте ніжки блендера прямо на жовтки і збивайте не рухаючись.
- Густий майонез почне утворюватися, збиваємо до кінця. Потім додаємо ще й лимонний сік.


Редактор світських хронік