Схоже на кекс, але пухкий і святковий!
Акторка Ольга Сумська поділилася рецептом паски без дріжджів. Як зізнається зірка, вона не особливо любить готувати дріжджове тісто і довіряє цей процес своєму чоловікові Віталію Борисюку.
Інгредієнти:
Яйця – 5 шт.
Цукор – 200 г.
Молоко – 180 г.
Вершкове масло – 230 г.
Мука – 440 г.
Розпушувач – 12 г (1 пачка)
Цедра 1-го лимона
Цукати
Спосіб приготування:
Збиваємо 5 яєць з цукром до піни (3-4 хвилини за допомогою міксера).
Додаємо тепле молоко, м’яке вершкове масло, продовжуючи вбивати на низьких обертах.
Додаємо муку частинами і розпушувач і продовжуємо перемішувати міксером на низькій швидкості.
Потім додайте терту цедру одного лимона, цукати і обережно все перемішайте.
Перекладаємо у паперові або звичайні форми трохи більше, ніж наполовину (металеві треба змастити маслом) і випікаємо 40-45 хв при 180 ℃.
Прикрашаємо глазур’ю та сухофруктами на свій смак!